Beauty behandelingen
Beauty behandelingen

Huidoneffenheden

Er zijn drie verschillende soorten huidoneffenheden:

Milia's

Deze gerstekorrels, zijn kleine cysten (een gevulde holte) van de huid. Het gaat om talrijke, geelwitte speldenknopgrootte knobbeltjes die met name rond de ogen te zien zijn. Milia's zijn gevuld met opeengehoopte verhoornde talgkliercellen.

Fibromen (steelwratjes)

Steelwratjes komen veel voor in het gezicht, op de hals en onder de oksels. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand zodat het steelwratje los komt van de huid.

Dermatosis papulosa

Deze huidaandoening is zichtbaar als zwart-bruine bolletjes op de huid. Ze komen vaak voor bij mensen met een gepigmenteerde huid. Deze bolletjes zien er uit als donker gekleurde sproeten, maar zijn wel verheven en liggen op het huidoppervlak. Bij mensen met een gepigmenteerde huid komen ze vaak voor op de jukbeenderen, wangen en hals.

Behandelmogelijkheden bij huidoneffenheden

Elektrische coagulatie is een behandelmethode waarbij door middel van stroom kleine ontsierende goedaardige huidaandoeningen behandeld kunnen worden. Vaak worden ze weg-of dichtgebrand. Dit gebeurt met een klein naaldje. Coagulatie wordt ingezet bij fibromen (steelwratjes), teleangiëctastieën (verwijde bloedvaatjes) en ouderdomsvlekken.

Maak nu een of bel ons
KP NVH Zorgkaart

Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het Kwaliteitsregister Paramedici