Beauty behandelingen
Beauty behandelingen

Overbeharing

Er zijn twee soorten overbeharing:

Hypertrichose

Hier is er sprake van een toename van haar op een willekeurig gebied, de haargroei neemt toe op plaatsen waar al enige haargroei bestaat.

Hirsutisme

Men spreekt van hirsutisme als bij de vrouw een mannelijk beharingpatroon optreedt. Op plaatsen waar normaal donsharen aanwezig zijn worden nu donkere en stugge haren aangetroffen. De belangrijkste oorzaken zijn hormonale factoren en medicamenten.

Behandelmethoden bij permanent ontharing zijn:

Laser ontharing

Voor donkere haren wordt Lasertechniek toegepast. De Duetto-laser is uitermate geschikt voor het permanent verwijderen van haargroei. De laser geeft een golflengte van 755 en/of 1064 nm af, precies die golflengte die door het pigment in de haar wordt geabsorbeerd. Doordat Aexandrite laser en YAG laser altijd dezelfde golflengte afgeeft weet je zeker dat bij elke puls de intensiteit hetzelfde is. Bij IPL wordt er tussen 550 en 900nm gewerkt, waardoor je niet altijd de ideale puls krijgt. Het fluctueert. De behandelingen met IPL zijn goedkoper, maar minder effectief. De kans dat bij deze behandelmethode de haargroei terugkomt is daardoor groter.

Elektrisch ontharen

Elektrische epilatie is een methode om ongewenste haargroei blijvend te verwijderen. Elektrische epilatie wordt met name toegepast bij witte en blonde haren.

Voor beide behandelwijzen kunt u bij HuidClinique terecht.

Maak nu een of bel ons
KP NVH Zorgkaart

Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het Kwaliteitsregister Paramedici