Medische behandelingen
Medische behandelingen

Oedeemtherapie

Oedeem is een ophoping van vocht in de huid en kunnen op verschillende manieren ontstaan. Zo spreekt men van lymfoedeem wanneer de vocht ophoping wordt veroorzaakt door het falen van het lymfvatsysteem. Indien de oorzaak is gelegen in het slecht functioneren van de aderen dan spreekt men van veneus oedeem. Lymfoedeem en veneus oedeem kunnen ook gezamenlijk optreden.

Oedeem kan ontstaan na een trauma, zoals een operatie of een ongeval. Ook kan oedeem ontstaan wanneer lymfklieren verwijderd worden zoals bijvoorbeeld bij kanker het geval is. Soms is het zo dat lymfvaten niet goed zijn aangelegd. Oedeem is te herkennen doordat het een zwaar en gespannen gevoel geeft in bijvoorbeeld een arm of been. Ook kan het zijn dat er een stoornis is in de aanleg van het vetweefsel. Dit noemen we ‘lipoedeem’.

Behandelmogelijkheid bij oedeem

De behandeling van veneus, lymf- en lipoedeem bestaat in de meeste gevallen uit een combinatie van manuele lymfdrainage, ambulante compressietherapie, bewegingsoefeningen en het aanmeten van therapeutisch elastische kousen.

Prijzen

Oedeemtherapie v.a. € 40

 

Maak nu een of bel ons
KP NVH Zorgkaart

Wij zijn lid van de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het Kwaliteitsregister Paramedici